Skip to main content

Aktuellt

Time to Support!

Den extremt utmanande situationen i och med den ryska invasionen av Ukraina har som känt skapat stora flyktingströmmar i Europa med hela familjer på flykt undan fasorna.

Sälen Buss, Västanhede Trafik, Hedman Buss, Sweden-India Business Council, Serneke och RUSTA har tagit initiativet att göra en insats.

"Jag (Robin Sukhia) och min vän och ledamot Prashant Agarwal (Serneke) letade efter partners för en insats och via Volvo Bussar fick vi kontakt med Robin Andersson på
Sälen Buss, som i sin tur satt i samma sits tillsammans med sina vänner Tomas Ramsell och Mattias Dahlström på Västanhede Trafik respektive Hedman Buss. De letade också efter ett koncept som passade vad de kan erbjuda. Så tillsammans skapade vi ett projekt där vi ska försöka erbjuda flyktingar från Ukraina ett liv i Sverige."

Under projektnamnet 'Time to Support' åkte tre stora bussar fyllda med produkter donerat från RUSTA. Det var allt från filtar, hygienprodukter till proteinbars och vatten. 
De tre bussarna lämnade Dalarna på morgonen den 19 mars för att först ta sig till Stockholm där bussen fylldes på.och där de även mötte upp 6 volontärer.   
På plats i Polen lämnades allt material och samtidigt fick ca 130 Ukrainska flyktingar som önskat att komma till Sverige plats på bussarna tillbaka.

Nu är det dags igen och i helgen åker vi ner på nytt!

"Vi vill inte bara sitta och titta på, vi vill agera"

Tomas Ramsell
VD, Västanhede

 

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
Västanhede
Krylbovägen 58
774 41 Avesta