Skip to main content

Historik

Allt har en början

I byn Västanhede, strax utanför Avesta rullade en lastbil med olika transporter.
Lastbilen byttes sedermera mot en taxibil, som senare utvecklades till skolskjutsar och beställningstrafik.

I byn Harbo, strax utanför Uppsala rullade en liten buss som brödbil, med nybakat bröd, från Forsbergs bageri runt i byarna. 
Brödbilen blev snart en lift skjuts som med tiden utvecklades till skolskjuts och beställningstrafik

Två familjeföretag som började i liten skala var nu på rull in i framtiden.

Elis Ramsell

Copyright Sven Strålin

Elis Ramsell startade Västanhede Trafik på 50-talet med en taxi och sedan blev det en skolbuss. Sonen Ove tog, tillsammans med hustrun Siv över i mitten på 70-talet. Det blev utökning av skoltrafiken och en omfattande beställningstrafik drogs igång. Ett årligt reseprogram trycktes upp och distribuerades i södra Dalarna.

Ungefär samtidigt startade Lennart Forsberg sitt företag Forsbergs Buss. Han lämnade sedan över till sönerna Ken och Lars Forsberg som sedan i många år byggde Forsbergs framgångar med sin känsla för kundservice och personlighet.

2017 förvärvades Forsbergs Buss av Västanhede Trafik som idag drivs av tredje generationen Ramsell, då sonen Tomas tog över som VD år 2000 efter att pappa Ove och mamma Siv i många år utvecklat företaget inom beställningstrafiken.

Under Tomas ledning har företaget växt till ett stort modernt reseföretag och genom att under 2000-talet även förvärva Hedemora Resebyrå och TallinkSiljabutiken in i koncernen, så har transporterna utökats med att kunna erbjuda flyg, tåg och båt samt en mängd med övriga tjänster.

Västanhede rullar nu vidare in på 2020-talet...

 

 

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
Västanhede
Krylbovägen 58
774 41 Avesta